top of page

Et nyt perspektiv 1

Opdateret: 2. jun. 2021

Hvad lægger du mærke til på dette billede?


Hvis du siger min kat Ian, kan jeg godt forstå det. Han er skøn.


Men der er også andre ting, jeg gerne vil vise med dette billede.


Jeg delte billedet for nogle dage siden fordi jeg netop har modtaget min egen kopi af Katy Bowmans nye bog, Grow Wild, efter først at have lyttet til den. Bogen er propfyldt med gode, praktiske ideer til mere bevægelse i hverdagen - og giver en masse stof til eftertanke om hvordan vi lever i dag.


Faktisk var det efter at have læst Bowmans bog, Move Your DNA, at vi herhjemme endelig gav slip på vores spisebord og -stole og flyttede familiens måltider ned på gulvet. Som du ser, sidder vi nu rundt om et lavt rundt bord på puder på gulvet.


Skyldes det, at vi i virkeligheden ikke ønsker gæster i huset? NEJ! I må meget gerne alle sammen komme og møde Ian. Han og vi er virkelig sociale og elsker selskab.


Her er hvorfor:

  • Menneskekroppen tager form efter det vi gør og forbliver derfor STOLEFORMET på muskelfiberniveau - selv når vi står op - fordi at sidde i en stol er den eneste siddestilling vores kultur dyrker og elsker.

  • Vi oplever, at sidde ned på stole i så mange timer udenfor vores eget hjem, at vi får ondt i kroppen og sjælen af at sidde i stole herhjemme også!

  • Vores børn har aldrig gidet at sidde på stole, og det har altid virket meningsløst for mig at tvinge dem til at sidde stille ved bordet under måltider.

  • At sidde på gulvet er en aktiv siddestilling; du flytter din krop oftere og skal op og ned flere gange, hvorimod at sidde i en stol er en passiv siddestilling.

  • At sidde på gulvet i en aktiv stilling holder din krop og din hjerne frisk og vågen og kan give dig et nyt perspektiv på tilværelsen.

Og så er der den sidste bonus, at vores hjem har langt mere luft og føles større uden høje møbler og vi kan bedre se vores mange malerier på væggene.


Vi har ikke fortrudt denne forandring i vores hjem og der er mange flere forandringer på vej i retning af mere bevægelse.


Har du overvejet at indtage dine måltider nede på gulvet?


26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page