top of page

Vilde og frie fødder?!

Som yogacoach får jeg utrolig mange spørgsmål og kommentarer om vores fødder fra mine klienter. For hvem har ikke problemer med deres fødder?


Der er ingen tvivl om, at vores omgivelser, der nærmest udelukkende byder på helt flade og jævne underlag for vores fødder, er hård kost for vores fødder, vores kropsholdning og sundhed. Mange af de mennesker, der kommer til yoga hos mig har fået indlæg i deres sko - og flere fortæller mig, at de har fået besked om altid at have sko på - også derhjemme!


Vi lever altså i en kultur, hvor det kan være nødvendigt for os at pakke vores ankler og fødder ind i stive stukturer med bløde gelepuder indeni for ikke at komme til skade når vi bevæger os rundt i vores helt flade og jævne omgivelser. Hmm...


Vores fødder er skabt til at bevæge sig og sanse omgivelserne. Selve foden er en kompleks en struktur, som skal holdes aktiv og engageret for at bevare sin balance og integritet - hele livet igennem. Fra fødderne engageres resten af kroppen og kroppen justerer sin holdning.


I min yogaundervisning arbejder vi altid grundigt med fødderne, hvilket har en positiv effekt på hele resten af kroppen - fordi ALT er forbundet. Kroppen er en helhed og vildere og friere fødder betyder en vildere og friere krop! Og de fleste oplever, at det aldrig er for sent at tage sig godt af sine fødder.


Her er hvad jeg gør for at give mine og mine børns fødder mere frihed og mulighed for at interagere med omgivelserne:

  • Bare tæer det meste af tiden.

  • Barfodssko udenfor (se billederne her af mine børns svømmesko, som de bruger hele sommeren lang).

  • Gå på jorden udenfor fortovets fliser.

  • Gå i fugleflugt henover hjørner og ujævne underlag.

  • Gå i skovbunden fremfor på stien.

  • Opsøg skråninger og gå op og ned af dem forlæns og baglæns.

  • Gå på line på kanter og naturlige hegn.

  • Yoga for fødderne

  • Selvmassage

Hvis du vil have hjælp til få mere frihed og styrke og med tiden færre smerter i dine fødder så kontakt mig - jeg har en masse gode redskaber jeg gerne vil dele med dig.

16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


Post: Blog2 Post
bottom of page