top of page

Fødder, rødder og stenmåtter

Hvis du har fod-/knæ-/hofte- eller bækkenproblemer giver det god mening at arbejde med disse som et subsystem i kroppen. I Bowspring yoga kaldes dette subsystem for vores rødder og jeg har masser af øvelser og tip, jeg gerne vil dele med dig om netop rødderne.


Rigtig mange mennesker føler sig bundet til stillesiddende - eller stillestående - arbejde, for eksempel foran en computer. Derudover går vi alle sammen i sko med plushæl, medmindre vi aktivt har fravalgt det. Og sidst men ikke mindst bevæger vi os rundt på helt flade og jævne overflader. Det er hård kost for fødderne, rødderne og hele kroppen.


Som Katy Bowman, biomekaniker, forklarer, tager kroppen form efter disse belastninger, helt ned på muskelfiberniveau, og jeg vil tilføje at vores bindevæv danner forbindelser der forstærker denne reaktion på vores adfærd og omgivelser. For eksempel bliver lægmusklerne og hele bagsiden af dine ben og dine psoasmuskler kortere og strammere.


Et skridt (!) i den rigtige retning er at mobilisere fødderne ved at:

  • give dine fødder bindevævsmassage,

  • mobilisere fødderne med en bold,

  • gå på alle de ujævne overflader, du overhovedet kan komme i nærheden af så ofte og længe du kan!

Jeg har desuden valgt at placere hjemmelavede stenmåtter på steder i mit hjem, hvor jeg tilbringer megen tid: under mit hæve-sænkebord og ved køkkenvasken. Snart vil jeg lave endnu én til badeværelset.


Hvad tænker du om dette?


Kontakt mig meget gerne hvis du vil høre mere om hvordan du kan arbejde med dine rødder og hvordan du laver din helt egen stenmåtte.23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


Post: Blog2 Post
bottom of page